Hoppa till textinnehållet

Säkerhet och bedrägerier

Young woman by the side of her car

Banker och andra företag blir ibland utsatta för säkerhetsangrepp och bedrägerier.. För att minska riskerna för bedrägerier utvecklar vi ständigt våra säkerhetslösningar. Det är viktigt att även du som kund hjälper till genom att aldrig lämna ut personlig information och koder. 

 • Integritet och sekretess

  Vi ser alltid till att hantera dina personuppgifter med största sekretess. För att lyckas med det vidtar vi en rad åtgärder.

  Integritet och sekretess
 • Penningtvätt

  Vi arbetar för att förebygga penningtvätt och finansiering av terrorism. Därför måste vi ibland ställa vissa krav på dig som kund.

  Penningtvätt

skyddar du dig mot bedrägerier

Vet du hur du ska agera för att minska risken att bli lurad? Läs mer om olika typer av bedrägerier och hur du ska göra för att skydda dig mot dem!

Så arbetar vi för att förhindra bedrägerier

Vi arbetar på flera fronter för att risken för bedrägerier ska minska. Vi har:

 • säkra och användarvänliga lösningar för våra tjänster vilket minimerar risken för bedrägerier
 • medarbetare och system som monitorerar dina transaktioner dygnet runt för att upptäcka och förhindra bedrägerier

För att öka säkerheten är det viktigt att även du som kund hjälper till. Lämna inte ut dina personliga uppgifter och se dina kort, dosa, BankID och olika koder som personliga värdehandlingar. Förvara dem säkert och se till att de bara används av dig. Skriv aldrig ner eller förvara koder tillsammans med dessa ID-metoder.

Kontakta oss omgående om du tappat eller blivit av med någon av våra id-metoder eller kort. Detsamma gäller om du misstänker att någon utomstående kan ha kommit över koder eller lösenord.

Läs mer om hur du skyddar dig mot olika typer av bedrägerier, nedan.
Skydda dig mot bedrägerier
Kontakta oss

Skydda ditt barn från att bli penningmålvakt

Mer om säkerhet