Hoppa till textinnehållet

Bekvämt fondval

  • Lätt att välja fond - det enda du behöver göra är att fundera på hur länge du ska spara och om du vill ta mer eller mindre risk
  • En fond räcker - du får tillgång till spännande investeringar på olika marknader
  • Slipp ha koll - vi sköter förvaltningen åt dig och anpassar fonderna efter vad som händer på marknaden

Svårt att välja fond? Våra Basfonder gör valet enklare. Starta ett enkelt och smart fondsparande och slipp förvaltningen av fonderna! 

Välj den Basfond som passar dig!

Pajdiagrammen visar fondernas normalfördelning.

Swedbank Robur Bas Ränta

Räntor:     45%

Krediter:   55%

 

Du gillar inte stora risker och accepterar en lägre avkastning för att slippa se värdet på sparandet variera för mycket. Din spartid är 2 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 25

Swedbank Robur Bas 25

Aktier:        25%

Räntor:      60%

Krediter:    15%

 

Du ogillar när värdet på sparandet svänger för mycket. Men du kan tänka dig att ta en viss risk för att få möjlighet till högre avkastning. Din spartid är 3 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 25

Riskinformation: Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Swedbank Robur Bas 50

Aktier:        50%

Räntor:      40%

Krediter:    10%

 

Du är ingen stor chanstagare. Men du vill ändå ha möjlighet att ta del av börsuppgångar så du kan tänka dig att ta en del risk. Din spartid är 3 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 50

Swedbank Robur Bas 75

Aktier:        75%

Räntor:      20%

Krediter:      5%

 

Du är beredd att ta relativt mycket risk för möjligheten att se dina sparpengar växa. Du blir inte orolig när börsen går upp och ned. Din spartid är 5 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 75

Swedbank Robur Bas 100

Aktier:       100%

 

För dig är det avkastning som gäller. Du har råd att riskera en del av dina sparpengar för möjligheten att nå detta. Din spartid är 5 år eller längre.

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 100

Lite mer om basfonderna